Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubriek
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Regio informatie
Provincies
Steden & Dorpjes
Kecskemét
Kiskunfélegyháza
Kistelek & Csengele
Nagypall
(Ó)Pusztaszer
Pécsvárad
Szeged
Tapioszentmarton
Villány
Zengővárkony
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Voor redelijke prijzen en optimale service
Bungalow net
Wonen en Kopen in Hongarije
Vakantie in Hongarije online boeken
Szabad fold natuurvakanties
Hongarije.diamental.nl
Kistelek

Het stadje Kistelek dankt zijn dynamische ontwikkeling aan zijn gunstige ligging; de E75 (voor de opening van de M5/Tolweg de verbindingsweg tussen Szeged en Budapest), en Szeged-Budapest spoorweg.

Kistelek ligt 29 kilometer van Szeged en 58 kilometer van Kecskemét. Er staan diverse belangrijke fabrieken in de stad, inclusief een touwfabriek, een kaasfabriek en een zuivelfabriek. Ook zijn er een aantal privé-ondernemingen aan verbonden, inclusief een slotenmakers werkplaats en een fabriek die machineonderdelen maakt.

De belangrijkste vorm van landbouw is een intensieve productie van fruit en druiven. Vanwege zijn centrale ligging nam kistelek lange tijd een belangrijke plek in, in de transport.

In 1970 kreeg Kistelek de status van grote stad met stadsrechten in 1984. Op 1 mei 1989 kreeg het de volle stadsstatus. Het werd het centrum van educatie, gezondheidszorg, handel en transport voor de omliggende nederzettingen (Baks, Balástya, Csengele, Ópusztaszer, Pusztaszer)


Csengele

Csengele is een klein dorpje langs dezelfde weg als Kistelek. Het ligt 15 km ten Noorden van Kistelek. Het Csengele van vandaag was eeuwenlang een onbevolkt gebied, dat dienst deed als weide voor de stad Szeged. De eerste serieuze concepten van het vormen van een nederzetting begon pas in 1930.

Het gebied rond het station en de plek die bekend stond als de Kovágó-bocht werden gezien als mogelijke lokaties voor deze nieuwe stad. Op 1 januari 1950 werd Csengele een onafhankelijk dorp.

In 1960, de "Gouden eeuw" van dit dorpje, telde de bevolking 3600 mensen en waren er vijf coöperatieve boerderijen. Sindsdien is de bevolking constant gedaald en heden ten dage telt het dorp slechts 2000 inwoners. In Csengele is de ruïne van een kerk uit het Árpad tijdperk te vinden. Ook het graf van een Kun leider en zijn paard uit de 15e eeuw werd bij de nederzetting ontdekt.Advertentie
Album printer-De leukste foto's in een album
Last minute vakanties
Je favoriete foto op canvas
Maak je eigen kaarten met kaartje2go
Eastern Europe
Geheel verzorgd op vakantie met Pharosreizen
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Logiprint voor drukwerk
emigratieboek
Partner van Bolcom
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl