Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Hongaarse Keuken
Paprikagerechten
Restaurants
Betyár Csárda
Kiss Vendéglő
Gundel Étterem
Hongaarse Wijnen
Levensmiddelen
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Traditionele Hongaarse keuken in een landelijke omgeving
Kiss Tanya, Folkloreshow met traditionele maaltijden
Vakantie in Hongarije online boeken
Hongarije Toerisme Startplezier
Hongarije Toerisme Zoekvinden
Hongarije.diamental.nl
Hongaarse Restaurants

Hongarije biedt een ruim aanbod aan restaurants (étterem) met zowel een traditionele als een internationale keuken. Voor westerse begrippen is het eten in Hongarije over het algemeen spotgoedkoop.

Traditionele Hongaarse ovenOp het platteland vindt men de traditionele csárda, waar het eten vaak goedkoper en lekkerder is dan in de toeristische streken. De csárda was vroeger een pleisterplaats voor Hongaarse koe- en schaapsherders, en zelfs struikrovers, die er kwamen eten, drinken en overnachten. Het eten was eenvoudig en werd buiten bereid in traditionele, altijd gewitte, stenen ovens. Soms op open vuur.

Eten en drinken zijn in Hongarije een integraal deel van het leven, net als in voorbije dagen. De maaltijd is een ritueel en niet alleen de gelegenheid om de maag vol te krijgen.

We noemen in deze rubriek enkele restaurants met traditionele keuken. Als u een restaurant met traditionele keuken weet, die de vermelding waard is, laat het gerust even weten.

Kiss Tanya en Vendéglő. De Vendéglő is gelegen langs de E5, bij kilometerpaal 120 en biedt u smakelijke (streek)gerechten tegen een lage prijs. Ter hoogte van kilometerpaal 125 langs dezelfde E5 loopt een zandpad naar Kiss Tanya waar, naast een folkloristische paardenshow, traditioneel Hongaars eten wordt geserveerd. Het aanbod is, afhankelijk van de grootte van de show en het aantal bezoekers, royaal en varieert van bográcsgoulash tot varken aan het spit.

Betyár Csárda, gelegen langs de grote weg naar Csongrád in het dorpje Gáter. De gerechten zijn iets duurder dan bij Kiss Tanya, maar het restaurant is nieuwer en ruimer en 1x in de week hebben ze levende muziek.Advertentie
zet m op voor Es
Last minute vakanties
Album printer-De leukste foto's in een album
Live and work abroad
Voor redelijke prijzen en optimale service
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
emigratieboek
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl