Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
Band met Hongarije
Frouke & Eddy
Willeke & Harrie
Inge
Wim & Ina
Aart
Eigen-aardigheden
 
Advertentie
Helemaal het roer om
Album printer-De leukste foto's in een album
Bungalow net
Szabad fold natuurvakanties
Adverteren op onze site
Voor redelijke prijzen en optimale service
Hongarije.diamental.nl
Creatief in Hongarije...

Mijn naam is Inge. Mijn man en ik hebben ons droomhuis in het rustige dorpje Mekényes gevonden. Al 17 jaar kwamen wij in Hongarije. Daar wonen we nu, met onze dieren, midden in het berggebied met zijn prachtige natuur. Vijf generaties terriersIn Nederland fokte ik op professionele wijze West Highland White- Norwich- en Norfolk terriers. Omdat ik veel grote shows in binnen en buitenland liep en veel won, kreeg ik een aanvraag uit Hongarije voor een dek-reu. Ik verkoop niet zomaar honden naar het buitenland zonder te weten waar ze terecht komen, dus zijn mijn man en ik gaan kijken. De aspirant koper woonde in Segred, midden op de Poesta. Het zag er allemaal heel arm uit, maar de honden hadden er een prima leven, dus mocht onze reu daar blijven en heeft inmiddels heel Hongarije van mooie pups voorzien.

Ondertussen waren wij helemaal verliefd op het land geworden. Ieder jaar ging ik er met een vriendin naar toe (soms met mijn man) en steeds kwam ik thuis met het verhaal "ooit in Hongarije een huis te zullen kopen". Paard met bal


Twee jaar geleden was het zover. Van onze laatste spaarcenten kochten wij ons vakantiehuis; een goed uitziende Tanya. Het huis werd deels met stenen opgeknapt. Inmiddels zit er een nieuwe keuken, badkamer en wc in en is de tanya een beetje naar Europese normen ingericht.

Wij zitten hier nu in ieder geval als God in Frankrijk. Zo'n rust en zulke vriendelijke mensen, altijd bereid om ons te helpen. De honden (We hadden er 6 meegenomen, waarvan één 16 jarige de winter niet heeft overleefd) en onze drie paarden hebben het reuze naar hun zin.

Creatief verwerkte kalebasOnverwachts kwam mijn man (61) zonder werk en besloten we in ons vakantiehuis te gaan wonen. Onze boerderij in Nederland werd verkocht en we vertrokken richting Hongarije. Omdat onze ouders nog leven, en ook onze zoon nog in Nederland verblijft, keren we regelmatig terug naar Nederland. Vanwege de dieren doen we dit om de beurt, maar altijd zijn we beiden blij om weer naar Hongarije terug te kunnen keren.

We hebben een oude, authentiek ingerichte kamer. Mijn poppenhuizen, kijkkasten, ingerichte kalebassen en mijn quilts worden daar uitgestald. De quilts zijn gemaakt van de originele blauwdruk van Hongarije. (Onder aan dit artikel ziet u een voorbeeld, maar op de site zijn er veel meer te bewonderen.)

De authentieke kamer is een perfecte ruimte om ingericht te worden als museum/galerie, zodat we een beetje in ons bestaan kunnen voorzien. Tevens geven wij exclusieve, creatieve vakanties waarbij de gasten onder begeleiding kunnen quilten of een poppenkamer bouwen. Daarnaast worden deze vakanties gecombineerd met excursies.

Tijdens de workshops zijn verschillende overnachtingen mogelijk. We bieden B&B, maar hebben ook een tweetal vakantiehuizen in de verhuur. Wanneer er geen workshops zijn verhuren wij deze vakantiehuizen, en bieden we ook B&B, aan gasten die op zoek zijn naar een huis hier in de omgeving.

Samen met mijn vriendin Gerda ben ik een website aan het maken, waar we op willen laten zien hoe mooi en hoe uitgebreid Hongarije is en hoe heerlijk het is om in hier vakantie te kunnen vieren. We schrijven wat over de omgeving, de excursies en de workshops. We nodigen dan ook iedereen uit een kijkje te nemen op onze website om de mogelijkheden te ontdekken.

Inge


Het adres van de site is, net als Inge zelf, Creatief in Hongarije.

Voorbeeld van een quiltAdvertentie
zet m op voor Es
Vakantie in Hongarije online boeken
Last minute vakanties
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
Gerijpt door de zon
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl