positief alternatief logo

  • Ervaringen kun je delen, adviezen mag je geven, maar keuzes maak je zelf...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

nopix
  • Gezondheidszorg volgens Patch Adams

Patch Adams is een Amerikaanse arts met een alternatieve kijk op de gezondheidszorg. Hij ziet zijn patiënten niet als ‘gevallen’, maar als een persoon met een gezondheidsprobleem. Door deze personen met liefde, aandacht en zorg te benaderen, en niet te zien als ziektebeelden en medicamenten, doorbrak hij destijds al een gevestigd patroon.

Hij is er van overtuigd dat de gezondheid van een persoon niet apart gezien kan worden van de gezondheid van zijn familie, de gemeenschap en de wereld. Wie de zorg heeft (gehad) voor een chronisch ziek familielid zal dit feit herkennen en beamen. Jammer genoeg gaat er, ondanks goede en minder goede bedoelingen, nogal eens wat mis.

Patch Adams, wiens leven is verfilmd met Robin Williams in de hoofdrol, is bij veel mensen bekend als de drijvende kracht achter de Cliniclowns, maar wat minder mensen weten is dat dezelfde Patch Adams heden ten dage nog steeds vecht tegen de gevestigde, medische orde in het gezondheidssysteem. Hij maakt zich sterk voor een alternatieve gezondheidszorg, waarbij het algehele belang van de patiënt op de voorgrond staat.

Zijn ‘Teaching Center’ ondersteunt beoefenaars van de gezondheidszorg over de hele wereld, door artiesten, medische studenten, ouders en hervormers van het huidige systeem bijeen te brengen en positieven ideeën voor het zorgsysteem naar voren te brengen. Dankzij de donaties van het architectenbureau van Dave Sellers, en een team van vrijwilligers, kan voor dit doel een gebouw neergezet worden met een organisch en speelse architectuur.

Momenteel wordt er onder aanvoering van Patch Adams getracht om geld te verzamelen voor de  oprichting van een ‘Gezondheids-instituut’; een compleet ziekenhuis, waar gratis gezondheidszorg wordt gegeven en traditionele medicijnen worden verbonden met alternatieve medicijnen als acupunctuur en homeopathie. De gezondheidszorg zal worden gecombineerd met landbouw, recreatie, theater, natuur, educatie en handvaardigheid, die allen deel uitmaken van de therapie.

Ik heb enorme bewondering voor de visie van deze unieke man, die nog steeds strijdt voor gezondheidszorg zoals die zou moeten zijn: met het belang van de patiënt op de voorgrond. Klik hier om meer te lezen over zijn project


nopix

Chemo - of kan ik zelf kiezen

Klik hier om naar de site van succesboeken te gaan

Massagepraktijk Touch With Sense

Klik hier om een bezoekje te brengen aan de webshop

 
 

Positief Alternatief is onderdeel van diamental.org en diamental.nl