Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Huis kopen
Oriënteren
Juridische aspecten
Emigreren
Nutsvoorzieningen
Gezondheidszorg
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Helemaal het roer om
Album printer-De leukste foto's in een album
Het buitenlands onroerend goed boek
HongarijeAdviesZoekvinden
HongarijeAdviesStartplezier
Hongarije.diamental.nl

Nutsvoorzieningen in Hongarije

Internet

Op veel plaatsen in Hongarije, met name op de puszta, was/is de internet aansluiting van t-online heel slecht. Mail binnen halen gaat nog wel, maar dan mag er geen groot bestand bij zitten. Internetten wordt door de gebruikers beschreven als een 'rampenplan'. Na 2 a 3 minuten wordt de verbinding meestal verbroken en als je een klacht indient ligt het altijd 'aan de computer van de gebruiker'.

Er bestaan meerdere mogelijkheden om sneller en beter te kunnen internetten, maar veelal ben je hiermee gebonden aan een lang contract en een dure satelliet schotel. Een goed alternatief om sneller en beter te kunnen internetten, zonder langdurige contracten e.d. is een mobiele internetaansluiting van Pannon. Waarschijnlijk zijn er wel meer providers die op deze manier hun diensten aanbieden, maar wij werden door een tevreden gebruiker op deze provider gewezen).Deze verbinding wordt tot stand gebracht door een soort "klein mobieltje" met een USB stick die in de computer of laptop gaat.

De voordelen zijn:

1: Je hebt geen telefoon aansluiting nodig. Wanneer je wel een telefoonaansluiting hebt ben je gewoon bereikbaar terwijl je aan het internetten bent.

2: De snelheid is groter en wordt niet na 2 a 3 minuten onderbroken.

3: Mail kan zonder onderbreking inclusief bijlagen verzonden en ontvangen worden en ook foto's en grotere bestanden kunnen in een keer verstuurd worden

De prijs bedraagt voor 24 uur online 6000 HUF. per maand, wat voor mensen met een normaal internet gebruik absoluut voldoende is. (ter vergelijking: voor ditzelfde bedrag biedt t-online 40 uur in de maand, en gaf deze bovendien regelmatig problemen).

Meer informatie: www.pannon.hu (Ook in het Engels te lezen).


Deze informatie werd ons door Gerda van Vianen per email geboden. Wanneer u aanvullende informatie of informatie van andere providers heeft, horen wij dat graag.


Advertentie
Stichting Diamental
Last minute vakanties
Een aanrader voor iedereen die wil weten wat het werkelijk betekent om in een ander land een nieuw leven op te bouwen
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Vakantie in Hongarije online boeken
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl