Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Huis kopen
Oriënteren
Juridische aspecten
Emigreren
Nutsvoorzieningen
Gezondheidszorg
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Helemaal het roer om
Album printer-De leukste foto's in een album
Het buitenlands onroerend goed boek
HongarijeAdviesZoekvinden
HongarijeAdviesStartplezier
Hongarije.diamental.nl
Aanschaf van Onroerend Goed in Hongarije

Dat er veel belangstelling bestaat voor de aankoop van een (2de) huis in het buitenland was duidelijk te zien aan de belangstelling tijdens de Second-Home beurs onlangs weer in Utrecht gehouden werd. In 2006 wordt het aantal emigranten op 130.000 geschat. In 2005 waren dat er ongeveer 120.000 en in 2004 ongeveer 110.000!

Ik denk dat programma's als "ik vertrek", "het roer om" en "droomhuis in de zon" hier zeker een bijdrage aan leveren. Dat er zich bij (overhaaste) emigratie nogal wat problemen voor kunnen doen blijkt eveneens uit dit soort programma's.

Dat Hongarije is een fantastisch (vakantie)land is, staat voor mij als een paal boven water! De huizen zijn er nog betaalbaar en onroerend goedbelasting wordt er vrijwel (nog) niet geheven.

Helaas komt het nogal voor dat vakantiegangers tijdens hun verblijf overhaast tot aankoop van onroerend goed overgaan, zonder zich goed georiënteerd te hebben. De werkelijke financiële, juridische, fiscale en praktische consequenties worden daarbij niet altijd goed overzien, wat op zijn zachtst gezegd jammer is en tot onnodige teleurstellingen kan leiden.

Hoewel het in Hongarije wettelijk voorgeschreven is dat het bemiddelen in onroerend goed alleen mag gebeuren door advocaten en beëdigde makelaars, wordt hier nogal eens de hand mee gelicht.

Aspirant-kopers laten zich snel verleiden om bemiddeling door een vertrouwd makelaarskantoor te omzeilen en zo over te gaan tot het uitsparen van geld, maar zoals altijd blijkt goedkoop op de lange toch duurkoop te zijn.

Men ziet zich immers geconfronteerd met onbekende situaties, andere regels, belastingen en vergunningen. Daarnaast kan ook de Hongaarse taal voor een groot probleem of misverstand zorgen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand denkt een huis op naam te hebben en later blijkt op te draaien voor een schuld die daar op rust, of er (te laat) achter komt dat slechts een deel van het onroerend goed zijn eigendom blijkt te zijn.

Waar mogelijk breng ik linken aan naar sites die naar mijn inziens goede, betrouwbare en actuele informatie verschaffen. Ook zijn er inmiddels diverse onroerend goed tijdschriften te verkrijgen.Tevens heeft diamental een aantal startpagina's onder beheer. Hoewel we er naar streven u zo goed mogelijk te informeren, aanvaarden we geen enkele aansprakelijkheid voor beslissingen die naar aanleiding van door ons verschafte informatie genomen worden.

In deze rubriek bied ik slechts enkele handvaten ter overweging. Nogmaals vestig ik er de aandacht op, dat het van uitermate groot belang dat men zich breed oriënteert en laat voorlichten, vóór tot eventuele aanschaf overgegaan wordt.Advertentie
Stichting Diamental
Last minute vakanties
Een aanrader voor iedereen die wil weten wat het werkelijk betekent om in een ander land een nieuw leven op te bouwen
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Vakantie in Hongarije online boeken
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl