Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze site
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in HU
Feestdagen
Evenementen
Bezienswaardig
Kuuroorden
Csongrád
Kiskunfélegyháza
Kiskunmasja
Accommodatie
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Bungalow net
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Folder met termaalbaden
Hongarije.diamental.nl
Kuuroorden en -baden in Hongarije

Eén van de natuurlijke rijkdommen die Hongarije rijk is, is zijn geneeskrachtige water in de vorm van warmwaterbronnen, thermaalbaden en kuuroorden. Overal waar men boort, vind men wel warmwaterbronnen. Een verklaring daarvoor zou kunnen zijn dat het een overblijfsel is van de voormalige binnenzee (Pannon-zee) die tienduizenden jaren geleden met puin en zand opgevuld werd (en zo de Nágy Álföld vormde) doordat de uitlopers van de Alpen en de Karpaten werden gevormd.

De thermale baden, met hun geneeskrachtige werking, brachten eeuwen geleden al een badkultuur in Hongarije voort. Het thermaalwater wordt gebruikt in vele accomodaties, zoals kuurbaden, (openlucht) zwembaden en thermaalhotels, en er komen nog regelmatig nieuwe bij.

Het warme klimaat van de Laagvlakte, met zijn de vele uren zonneschijn, en het geneeskrachtige water, dat verschillende minerale zouten bevat vormen een extra atrractie, waar je echt niet ziek voor hoeft te zijn om van te genieten!

Het meeste geneeskrachtige water helpt bij reumatische en neurologische aandoeningen, bij problemen met het bewegingsapparaat, bij huidkwalen, gynaecologische klachten, ontstekingen, spijsverteringsziekten en botproblemen.

Er is mij eens verteld dat er genoeg baden zijn in heel Hongarije, om het hele jaar te vullen met iedere dag een andere locatie.


In deze rubriek voorlopig de drie baden die we bezocht hebben. Meer informatie kunt u verkrijgen door de folder over termaalbaden te downloaden, of de zoekdienst onder aan deze pagina te gebruiken.Advertentie
Geheel verzorgd op vakantie met Pharosreizen 
Wonen en kopen in Hongarije
Je favoriete foto op canvas
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Vakantie in Hongarije online boeken
Kocser vakantiehuis
Folkloristische paardenshows bij Kiss Tanya
When abroad
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl