Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Ambachten
Hongaarse Muziek
Hongaarse Dans
Musea
Exposities
Nagypalli Pince Galéria
Hongaarse Fotografen
Hongaren in België
Expositie in Hongarije
Art Camp in Hongarije
Hongaarse Films
Beroemde Hongaren
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Last minute vakanties
Hongarije.diamental.nl
Expositie van Hollandse kunstenaars in Kiskunfélegyháza, Hongarije

Kroon ArtMijn man is kunstschilder, en niet onverdienstelijk (al zeg ik het zelf). Omdat ik het zonde vond dat de schilderijen zich thuis alleen maar opstapelden, trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik onze advocaat in Hongarije om hulp. Niet het meest voor de hand liggend, maar het proberen waard aangezien onze advocaat kunstliefhebber is, engels spreekt, en aardig wat contacten in Kiskunfélegyháza scheen te hebben (hij heeft ons eens een kwartier laten wachten omdat hij "vissoep was wezen eten met de burgemeester"). Niet slecht beredeneerd, Harrie bij de aankondigingbleek later, want hij was behoorlijk onder de indruk van de het fotoboek en heeft voor ons contact gelegd met de kunstafdeling van het stadhuis.

Tijdens belangrijke evenementen, zoals de stadstichtingsdagen in mei en de nationale feestdag van 20 augustus, wordt het Móra Ferenc Művelődési Központ gebruikt als tentoonstellingsruimte. De ruimte werd tijdens de feestweek in augustus omgetoverd tot Galéria voor de 14 dagen durende expositie van de schilderijen van H.T. de Kroon (KroonArt), de mandala's en aquarellen van W.M.F Leuver (Xanthe) en de Opening door onze vriend Sándorharten van Marjan Clarie Meijer (MCM-Hartwerken), allen Nederlanders, en Kolozsvári Sándor - een plaatselijke schilder. Naast de persoonlijke uitnodigingen prijkten onze namen op het programma van de feestweek, dat op de deur van het stadhuis gepind was.

Onder grote belangstelling van de lokale bevolking, radio en TV en zelfs diverse medelandgenoten, vond de opening plaats. Kiss Sándor, eigenaar van Kiss Vendéglö en de Folkloristische paardenboerderij (Pálmonostora) opende de tentoonstelling, waarbij hij niet zomaar een praatje hield, maar de moeite had genomen om zich te verdiepen in de achtergrond van de diverse kunsstijlen. Hartverwarmend was het overigens dat één van de forumleden en zijn vrouw de moeite hadden genomen om een behoorlijke afstand te overbruggen en de opening bij te wonen.

Radio - TV - Pers en een paar forumleden bij de openingDe expositie trok veel bezoekers en heeft de tongen danig in beweging gezet. De moeite om onze kunst met het Hongaarse publiek te delen werd bijzonder op prijs gesteld. Omdat de expositie ook werd bezocht door de plaatselijke scholen, werd één van de (erotisch getinte) schilderijen vervangen door een degelijker exemplaar, maar al met al was het best de moeite waard om de schilderijen voor de gelegenheid uit Nederland naar Hongarije over te brengen.


Harrie schildert in verschillende stijlen. Een aantal van zijn schilderijen heb ik in een digitaal album samengebracht. Dit album is niet online te bekijken, maar u kunt het gratis in downloaden (RAR). Sluit u, om problemen te voorkomen, wel eerst even uw fotobewerkingsprogramma's af? Meer informatie over digitale albums: klik hier.
Het digitale album met de kunst kunt u hier downloaden.

Advertentie
Steen in de rivier
Vakantie in Hongarije online boeken
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
Op reis naar Anderland
Voor redelijke prijzen en optimale service
Logiprint voor drukwerk
emigratieboek
Partner van Bolcom
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl