Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Ambachten
Hongaarse Muziek
Hongaarse Dans
Musea
Exposities
Nagypalli Pince Galéria
Hongaarse Fotografen
Hongaren in België
Expositie in Hongarije
Art Camp in Hongarije
Hongaarse Films
Beroemde Hongaren
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Last minute vakanties
Hongarije.diamental.nl
Art Camp in Cered-Salgótarján, Hongarije

Csaba Furjesi tijdens de opening in HerentalsEen van de deelnemers op de tentoonstelling in Herentals (Beglië) is de schilder Csaba Fürjesi. Csaba is de initiatiefnemer en art director van het Internationale Cered Art Camp en de oprichter van Ars Longa. Sinds 1992 heeft hij veel individuele tentoonstellingen gehouden in en buiten Hongarije.

Het Art Camp is sinds 1996 een jaarlijks terugkerend evenement in Cered-Salgótarján, waarbij kunstenaars van diverse disciplines elkaar treffen. Gedurende twee weken werken artiesten van allerlei disciplines aan kunstuitingen met hetzelfde thema, techniek of materiaal. In het jaar 2006 was het element b.v. Acacia, een harde houtsoort. Zo beelden twee acteuren Goed en Kwaad uit, waarbij ze vochten met meters lang hout. Anderen beschilderden het hout, sneden er beelden uit, maakten er kunstwerken mee of gebruikten het als ondergrond voor grafische werken.

Ieder jaar laten de artiesten van het Art Camp een kunstwerk achter voor de collectie. Deze groeiende collectie is een tastbaar bewijs van een gemeenschap die samen woonde, samen werkte, van elkaar leerde en door elkaar te helpen in staat was kunstwerken te scheppen die ons herinneren aan de kern van het menselijke leven.

Schilderij te HerentalsKunst heeft een groot aandeel in het scheppen van cultuur. De mythe van creatie en schepping, geboren vanuit een gemeenschappelijk proces dat de kunstenaars bindt, is af te lezen aan hun kunstwerken. Hun exposities zijn toonbeelden van de gemeenschappelijke harmonie.

Ten tijde van de oprichting van het Internationale gebeuren waren de dromen van de oprichters 'een beetje anders te zijn'. Het 'internationale' bestond uit een aantal artiesten uit het buitenland die Hongaars spraken.

Cered ligt tegen de Solwaakse grens en zodoende was het Art Camp wel bekend bij leden van de Slowaaks/Hongaarse artiesten gemeenschap en velen hebben er inmiddels aan deelgenomen. Verder kwamen er Kroaten, Roemenen en Tsjechen, maar ook kunstenaars uit Engeland, Australië, België en Hongaren vanuit het hele land. In korte tijd was men daardoor omgeschakeld naar Engels als werktaal, iets wat in die tijd een ongewone aanpak was.

vitrine met textiele werkvormenEIn het begin bestond de Cered groep uit schilders en grafische artiesten. Daarna voegden beeldhouwers zich bij de kunstenaars en werd geconstateerd dat men elkaar onderling stimuleerde. Bijna ongemerkt groeide de groep uit tot een smeltkroes van genres die resulteerden in een gezamenlijk product. Vele creatieve uitingen als o.a. foto, film, poppen, textiele werkvormen, muziek en theater werden aan het geheel toegevoegd.

De eindtentoonstellingen werden jaarlijks interessanter voor het publiek en het tiende jaar van de Ars Longa Art Society werd groter dan normaal gevierd en hieruit onstond ook het Ars Tarnatica Festival. De Slowaakse Kunstvereniging nam bij deze gelegenheid deel aan de organisatie en na twee tentoonstellingen in Hongarije ging het Ars Tarnatica Festival verder in twee Slowaakse steden met een tentoonstelling en een film première.

Programma's zoals het Tarnatica Festival worden, zowel door de Hongaarse kunstenaars aan de ene kant als de Slowaakse kunstenaars aan de andere kant van de grens, gezien als een manier om hun regio te promoten en de economische condities van dit gebied te verbeteren. De tentoonstelling in Herentals was één van de gelegenheden die ze hiertoe aangrepen.


Klik hier voor de website van het Art Camp - Ars Longa - Ars TarnaticaAdvertentie
Steen in de rivier
Vakantie in Hongarije online boeken
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
Op reis naar Anderland
Voor redelijke prijzen en optimale service
Logiprint voor drukwerk
emigratieboek
Partner van Bolcom
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl