Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Hongaarse Keuken
Paprikagerechten
Restaurants
Hongaarse Wijnen
Villány wijnen
Levensmiddelen
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Bungalow net
Album printer-De leukste foto's in een album
Kiss Tanya, Folkloreshow met traditionele maaltijden
Hongarije Toerisme Startplezier
Hongarije Toerisme Zoekvinden
Hongarije.diamental.nl

Villány wijnen

Wijnroute Villay-SiklosHet dorpje Villány maakt deel uit van de Villány-Siklós wijnroute. De wijngaarden van dit gebied zijn aan beide zijden van de Villány heuvels gelegen, maar vormen desondanks één geheel. .

Het gebied rond Villány leent zich met name voor het telen van rode druivensoorten en Villány staat dan ook bekend als het ware thuis van de blauwe Portugese wijn; Villány Kékoportó of Villányi Portugieser. De Villány Burgundy is niet van de pinot noir maar van blaufränkisch-druiven gemaakt. Ook maakt men wijnen van de cabernet franc en cabernet sauvignon.

Het klimaat heeft een bevorderlijke invloed op de teelt, aangezien deze regio de hoogste gemiddelde jaartemperatuur van Hongarije heeft. Neem daarbij de kwaliteit van de bodem en je hebt een uitstekende formule voor de beste wijnen uit de regio. Bovendien zorgt de nabijgelegen rivier, de Drava, voor dauw op de bladeren van de wijnstok, wat vooral ’s zomers belangrijk is omdat dit nuttige insecten aantrekt. Een interessant, bijkomstig geologisch fenomeen is dat de hete waterlagen de wijnranken van onderaf warm houden. De warmwaterbronnen met heilzame effecten komen veelvuldig voor in de Villány gebergten, zoals die in het wereldberoemde, nabij gelegen kuuroord Harkány.

Wijnranken in het dorpje VillanyVillány was de eerste streek waar de boeren zelf hun rode wijnen gingen bottelen, wijnen die het konden opnemen tegen bekende wijnen van west Europa. De wijnen worden in houten vaten gegist waardoor ze rijk zijn aan smaak en geur. De lokale wijnen staan dan ook bekend om hun volle body, intensieve boeket en hoge alcoholpercentage. Vier van de wijnmakers uit deze regio mogen zich inmiddels beroemen op de titel ‘wijnmaker van het jaar’ en genieten zowel in Hongarije, als ver daarbuiten, een uitstekende reputatie. In Villány worden de duurste rode wijnen van Hongarije geproduceerd.

Meer informatie over het dorpje Villány: Klik hier...


Met dank aan Annelies voor de foto's

Advertentie
zet m op voor Es
Last minute vakanties
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
Working in Tourism
Vakantie in Hongarije online boeken
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl