Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Ambachten
Hongaarse Muziek
Hongaarse Dans
Musea
Exposities
Hongaarse Films
Fateless
Hukkle
Beroemde Hongaren
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Helemaal het roer om
Album printer-De leukste foto's in een album
Bungalow net
emigratieboek
Szabad fold natuurvakanties
Hongarije.diamental.nl
  • Fateless van Imre Kertész verfilmd

Fateless'Fateless' ('Sorstalanság' of 'Onbepaald door het lot') is gebaseerd op semi-autobiografisch werk van Nobelprijswinnaar Imre Kertész over diens ervaringen in een Duits concentratiekamp als veertienjarige. De tijdens de opnames even oude Marcell Nagy speelt György Köves, een Joods-Hongaarse jongen uit Boedapest die op weg naar zijn werk wordt opgepakt en naar Auschwitz wordt getransporteerd. Hier moet hij zien te overleven ondanks zware fysieke arbeid, verschrikkelijke honger en geestelijke martelingen. Na de bevrijding keert György terug naar huis, maar zijn ziel is achtergebleven in het kamp en zijn ervaringen zullen de rest van zijn leven tekenen.

Fateless is de duurste film ooit gemaakt in Hongarije. De productie raakte halverwege onverwacht zonder geld en is een aantal maanden stil gelegd om nieuwe investeerders te zoeken. Dit werkte uiteindelijk in zijn voordeel, aangezien de jonge hoofrolspeler 'Marcell Nagy' in de puberteit raakte.

Tegen de tijd dat de verfilming hervat werd was dit bij het gedeelte waar hij het dodenkamp overleefde en zijn volwassener en grotere uiterlijk kwam realitischer over dan wanneer dit effect met make-up nagebootsd zou zijn. Het op de filmset nagebouwde Buchenwald was voor Kertész zelfs bijna té realistisch.

De film is geregiseerd door Lajos Koltai en de filmmuziek is van Ennio Morricone. Voorafgaand aan de première begin februari was Koltai praktisch iedere avond te zien op de Hongaarse televisie. Hele dagen gaf hij interviews, vooral aan de Hongaarse pers. Inmiddels heeft de film al twee prijzen en drie nominaties op zijn naam staan en op DVD verkrijgbaar.Advertentie
Steen in de rivier
Vakantie in Hongarije online boeken
Last minute vakanties
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Emigratie Handboek
Voor redelijke prijzen en optimale service
Adverteren op deze site
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl