Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze site
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in HU
Feestdagen
Evenementen
Markten
Ópusztaszer
Wijnfeesten
Bezienswaardig
Kuuroorden
Accommodatie
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Bungalow net
Helemaal het roer om
Folkloristische paardenshows bij Kiss Tanya
Szabad fold natuurvakanties
HongarijeToerisme Startplezier
HongarijeToerisme Zoekvinden
Hongarije.diamental.nl

Wijnfeesten, proeverijen en evenementen

Wijnstraat tijdens feestdagen in KiskunfélegyházaIn Hongarije zijn wijnfeesten onderdeel van de traditie. Deze jaarlijks terugkerende feesten vinden meestal plaats in de maand september of oktober. Ze worden in de meeste stadjes en dorpjes (meer of minder uitbundig) gevierd. Tijdens deze wijnfeesten worden doorgaans, in speciaal daarvoor opgestelde wijnpaviljoenen, de wijn trots gepresenteerd en geschonken. Deze paviljoenen vormen samen een 'Bor Utca' ofwel wijnstraatje. Voor de optimale condities zijn deze paviljoens doorgaans uitgerust met mogelijkheden om de wijn te koelen. Omdat naast het drinken ook het eten een belangrijk onderdeel vormt van de Hongaarse cultuur, zult u rondom deze wijnstraten ook de nodige openluchtkeukens tegenkomen, waar diverse etenswaren te gepresenteerd worden. En natuurlijk wordt het één en ander opgeluisterd met folkloristische activiteiten.

  • Budapest - Pezsgõ- és Borfesztivál

folder wijnfestivalIn Budafok (voorstadje van Boedapest) wordt jaarlijks in september het Pezsgõ- és Borfesztivál (Internationale Wijn- en Champagnefestival) gehouden.
Hongaarse wijnregionen introduceren zichzelf doormiddel van hun Folkloristische kostuums, volksdansen en volksmuziek. U vindt daar open wijnkelders, wijnproeverijen, wijnparades en een wijnbal. Wanneer u op de afbeeldg hiernaast klikt kunt u de folder van 2004 bekijken, wel wat verouderd maar goed om een indruk te krijgen.

In Budafok is het mogelijk om de wijnkelders annex museum te bezoeken. De bezoekers kunen hier de historie van de mousserende wijnen zien en door de wijnkelders wandelen, waar meer dan een miljoen flessen liggen te rijpen. Er zijn rondleidingen van 70-90 minuten voor Hongaarse en buitenlandse groepen, waarbij men een week van tevoren moet registreren.
Meer informatie bij musea of : www.torley.hu

In 'Het huis van Hongaarse Wijnen' kan men met groepen tegen vergoeding alle Hongaarse wijnen proeven. Het adres is Budapest, H-1014, Szentháromság tér 6.
Neem een kijkje op hun website voor bijzonderheden (ook Nederlands).
  • Villány-Siklós wijnroute

Wijnroute Villany-SiklosDe Villány-Siklós wijnroute is de eerste wijnroute van Hongarije, in 1994 opgericht door wijnmakers, wijntelers en soortgelijke ondernemers uit die omgeving. Het resultaat is een route langs 11 nederzettingen die de deelnemer in contact brengt met de tradities en het landelijke leven door presentatie van kwaliteitsproducten (lokale wijnen) en diensten als een vorm van actieve recreatie. De route biedt een groot aanbod van wijnproeverijen, traditionele wijnkelders, wijn-wedstrijden, festivals en folklorisische evenementen. Daarnaast bevinden zich langs de route een aantal historische plaatsen en een natuurlijke schoonheid, van de het kasteel van Siklós tot de Kelderstad Palkonya. (dat overigens uitgeroepen is tot cultuurstad 2007).

De Villány-Siklós wijnroute wordt uitgebreid gepresenteerd op een speciaal daarvoor in het leven geroepen website. De website is in meerdere talen en voorzien van een actuele agenda van wijnevenementen in die regio: www.borut.hu of meteen het Engelstalige gedeelte: www.wineroute.hu Op deze site vindt u tevens goedgekeurde adressen waar u kunt overnachten.

  • Villány - Bacchus Napok

Het stadje wijnstadje Villány viert jaarlijks hun wijnfeest in eerste weekend van oktober (in 2007 op 5 en 6 oktober), onder de naam ‘Bacchus Napok’ ofwel ‘Bacchus dagen’. Voor wie het nog niet weet: In de Romeinse mythologie is Bacchus de god van de wijn en extase. Villány is onderdeel van bovenstaande wijnroute.

De bijeenkomsten vinden onder andere plaats op het Eislingen-tér en rondom het culturele centrum van het stadje, het ‘Művelődési ház’, maar wie zich die dagen in de omgeving bevindt, zal niet ver hoeven te zoeken, aangezien het kleine stadje dit evenement groots aanpakt! Eveneens is in het stadje een wijnmuseum te vinden.

  • Pécs - Europees Feestelijk Wijn Songfestival

Het mannenkoor "Bartók Béla" is gastheer van dit is jaarlijks terugkerende evenement voor mannelijke koren, muziekensembles en solisten uit verschillende Europese landen. Het festival biedt plaats aan 200 zangers, en vindt ieder jaar eind september plaats. Onderdeel van dit festival zijn openlucht programmas's, wijnoogstprocessies, folksmuziek en dansensembles, ambachtsmarkt, wijnproeverijen en markten. Dat het hier gaat om een zeer gevarieerd aanbod blijkt uit hun online foto-album.
De komende festivaldata zijn: 21-23 September 2007 - 27-29 September 2008 - 26-28 September 2009 - 24-27 September 2010. Meer informatie vindt u op http://www.winesongfestival.hu


Nieuws over gastronomische evenementen.


Advertentie
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Kocser vakantiehuis
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl