Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze site
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in HU
Feestdagen
Evenementen
Markten
Ópusztaszer
Wijnfeesten
Bezienswaardig
Kuuroorden
Accommodatie
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Bungalow net
Helemaal het roer om
Folkloristische paardenshows bij Kiss Tanya
Szabad fold natuurvakanties
HongarijeToerisme Startplezier
HongarijeToerisme Zoekvinden
Hongarije.diamental.nl
20 augustus, Nationale feestdag en Félegyházi Napok

majorette tijdens een feestdagRond 20 augustus worden ieder jaar overal activiteiten georganiseerd ter nagedachtenis van Koning Stephanus I, de stichter van de Hongaarse staat, het 'nieuwe brood' en de 'dag van de grondwet'. Ieder stadje of dorpje heeft zo zijn eigen festiviteiten. voor actuele informatie daarover kunt u het beste informeren bij het dichtstbijzijnde toeristenbureau.

Ieder jaar rond die tijd worden in het nabij onze tanya gelegen stadje Kiskkunfélegyháza, gelijktijdig de 'Félegyházi Napok' gehouden. In het weekend rond 20 augustus viert het stadje uitbundig feest. Dit jaar (2007) vallen de festiviteiten op 18, 19 en 20 augustus, en als ik het goed begrepen heb staan een aantal activiteiten dit jaar in het teken van Afrika (hennepschilderen em Afrikaanse muziek).

ambachtelijke kraampjesTijdens de ' Félegyházi Napok' worden allerlei activiteiten georganiseerd. Er is een speciale tentoonstelling in het Móra Ferenc Művelődési Központ en/of Kiskun museum. (ons viel een aantal jaren gelden de eer ten deel), de laatste jaren is er ook spraken van een openluchttentoonstelling rondom het standbeeld van de beroemde dichter en vrijheidsstrijder Sándor Petőfi.

Doorgaans wordt het Béke Tér (vrijheidsplein) de centrale plaats waar het podium opgebouwd wordt, waar verschillende artiesten optreden. Vanaf dit plein staan ook allerlei kraampjes opgesteld waar etenswaren en (uiteraard ook sterke) drank te verkrijgen is. vlaggenzwaaienDe activiteiten strekken zich uit tot de hoofdstraat, waar ook het stadhuis is gevestigd, en de omringende straten. Er zijn over het algemeen volksdansvoorstellingen (in 2006 zelfs een volksdansgroep uit Lichtenvoorde) en ook de plaatselijke majorette laat het niet afweten. Hetzelfde terrein is de lokatie waar de evenementen jaarlijks (rond 22.00 u) afgesloten zal worden met werkelijk grandioos vuurwerk. Eenmaal in Kiskunfélegyháza kun je het eigenlijk niet missen.


Op zondag 19 augustus om 18.30 een voorstelling van de dansschool Erika C en om 20:00 zal het (in Hongarije bekende duo) Roy & Adam optreden.

Op maandag 20 augustus om 18.30 volksdansvoorstellingen van verschillende landen, 21.00 gevolgd door de HIP-HOP BOYZ. De avond wordt afgesloten met TŰZIJÁTÉK, ofwel vuurwerk, om ongeveer 21.45.


Het volledige programma vindt u door hier te klikken
Meer informatie over het stadje Kiskunfélegyháza
Meer weten over St István? Klik hier...Advertentie
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Kocser vakantiehuis
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl