Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze site
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in HU
Feestdagen
Evenementen
Bezienswaardig
Attila Domb
Kincsem Park/Museum
Kékfestő
Ópusztaszer
Paardenshows
Szentkút
Kuuroorden
Accommodatie
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Bungalow net
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Helemaal het roer om
Hongarije.diamental.nl
Attila Domb

Borstbeeld van AttilaToen Kosci János in 1993 het voormalige Russische vliegveld van Tápiószentmárton kocht, wist hij niet dat dit land reeds een reputatie in paardenfokkerij verworven had, aangezien de wereldberoemde wondermerrie Kincsem daar geboren was. Haar zanderige geboortegrond lag daar, precies op de Atilla heuvel.

Blaskovich Ernö, de fokker van Kincsem en toenmalige eigenaar van het land, had in de tweede helft van de 19e eeuw de bijzonderheid van het land ook al opgemerkt. De eerste waarnemingen met betrekking tot de Attila heuvel gebeurden bij toeval. Herders constateerden dat de dieren overdreven veel tijd doorbrachten op de heuvel, of in de buurt daarvan. Zieke beesten lagen soms urenlang op de grond. Het was de dierenarts van het landgoed, die de aandacht vestigde op het feit de ziektestatistieken van de hier grazende paarden veel beter waren, en dat de paarden vaker drachtig waren dan het gemiddelde.

De oudere en meer recente gebeurtenissen begonnen langzaam een beeld af te tekenen maar het is nog steeds niet duidelijk wat er nou werkelijk op de Attila heuvel gevonden is. De geruchten over de 'genezende heuvel' deden snel de ronde; duizenden zieke mensen kwamen en komen nog steeds. Sommigen ervaren meteen na de eerste dagen een duidelijke vooruitgang in hun conditie, anderen na een aantal gebeurtenissen. Hier opvolgend is onderzoek gestart.

Metingen van wetenschappers onthulden een heilzame energie-straling, die het helingsproces in het lichaam vergemakkelijkten. Het centrum van deze energie-straling ligt op de Attilaheuvel, maar zijn helende effecten kunnen in de hele omgeving van het Kincsem stoeterij park gevoeld worden. De gewijde lijnen zoals de St. George lijn, of de ley-lijnen, zijn ook essentieel onderdeel van de oer energie, die in het park werd gevonden. De wetenschappers hebben nog geen definitieve conclusies getrokken over het feit of deze energieën al bekend waren, óf dat er een onderliggende kracht ligt achter de opgemerkte bijzonderheden en manifestaties.

Mensen zoeken beschitting op de geneesheuvelHet is algemeen bekend dat alle ziekten het resultaat zijn van een staat van energie tekort. De straling van de geneesheuvel helpt om die verdeelde energie te balanceren, op een manier die niet slechts één orgaan beinvloedt, maar die de energiestroom in het gehele lichaam harmoniseert. Sinds hun bezoeken zijn een hoop mensen hersteld. Ze houden van deze plaats en zijn dankbaar voor het herkrijgen van hun gezondheid.

Een veelzeggend voorbeeld van dankbaarheid was toen op een lentenacht in 2001 een vreemde een standbeeld van de Maagd Maria en een boeket bloemen op de heuvel plaatste. Kocsi János, de succesvolle ondernemer en bezitter van het park, die het hele jaar 2001 aan onderzoek leidde heeft gezegd: "Op zulke momenten kan ik gewoon geen spijt hebben dat ik zoveel tijd, energie en geld aan onderzoek besteed heb".

De geneesheuvelDe plannen voor het nabouwen van een houten kasteel zou als monument voor Attila gebeuren, maar in een artikel van de Budapest times (januari 2005) wordt gesuggereerd dat het slechts een (slechte) manier is om toeristen te trekken. "Toeristen komen hier als ze verdwaald zijn," schijnt János Kocsi, de eigenaar van het ruiterpark gezegd te hebben in een artikel dat verschenen is op de nieuws portal Index.hu. Bovendien verhaalt het artikel dat de meningen over het feit óf Attila werkelijk een paleis had in Tápiószentmárton verdeeld zijn. Zélfs wanneer het paleis in of bij Tápiószentmárton gesitueerd was, is er weinig of geen historische documentatie over hoe het er uitgezien zou hebben.

Archeologen, die op verzoek van Kocsi János in de heuvel op zoek waren naar het graf van Attila, hebben wel een Scytisch gouden hert op deze heuvel gevonden. Op de website van het park zelf staat te lezen dat "in 2000 gebaseerd op bestaande schetsen, de plannen voor een waarheidsgetrouw nagebouwd houten paleis zijn voltooid. Vanwege de hoge onkosten en bouwbeperkingen vanwege de voortdurende archeologische opgravingen, heeft dit plan nog geen materiele navolging gehad".

Kocsi János, die zelf zegt geen vertrouwen in de New Age te hebben (IOL 2003), heeft zelf de stroom naar zijn landgoed in gang gezet. In dit artikel vertelt dat hij in februari 2000 plotseling een sterke energiestroom in zijn hand voelde en in staat was de handen van andere mensen 'op te tillen' zonder ze aan te raken. Mensen begonnen hem helende krachten toe te schrijven en zijn landgoed met grote getale te bezoeken.

Het park is tegenwoordig omheind en de toegang kost ongeveer 800 Forint, of je nou voor de heuvel komt, of voor de paarden. Ik weet niet of Kocsi János helende gaven bezit, maar een goede ondernemer is hij in ieder geval. Dat deze onderneming hem geen windeieren heeft gelegd blijkt uit het feit dat er momenteel zelfs busreizen naar het park georganiseerd worden en hij kans heeft gezien in 2002 al meer dan 350.000 mensen naar deze plek te lokken!Advertentie
Vakantie in Hongarije online boeken
Folkloristische paardenshows bij Kiss Tanya
Kocser vakantiehuis
Maak je eigen kaarten met kaartje2go
Je favoriete foto op canvas
Album printer-de leukste foto's in een album
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Last minute vakanties
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl