Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Ambachten
Hongaarse Muziek
Hongaarse Dans
Musea
Exposities
Hongaarse Films
Beroemde Hongaren
Besnyö, Eva
Capa, Robert
Puskás, Ferenc
Kertész, Imre
László, Philip
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Het tweede huis
Szabad fold natuurvakanties
Bungalow net
Partner van Bolcom
emigratieboek
Voor redelijke prijzen en optimale service
Logiprint voor drukwerk
Hongarije.diamental.nl
Beroemde Hongaren

Hongarije heeft een aantal uitmuntende wis- en natuurkundigen voortgebracht en maar liefst 12 Nobel prijs winnaars waren van Hongaarse origine. In het jaar 2002 is de Nobelprijs voor literatuur toegekend aan de Hongaarse schrijver Imre Kertész, wiens boek 'fateless' inmiddels verfilmd is. Daarnaast zijn drie giganten in de muziekwereld, Franz Liszt, Béla Bartók en Zoltán Kodály tevens van Hongaarse origine.


25 februari - Hongarije heeft als land vele fotografen van internationale bekendheid heeft voortgebracht. 2 Daarvan worden gerekend tot de belangrijkste Hongaarse fotografen. Hoewel ze als fotografen heel verschillende wegen insloegen, onderhielden ze levenslang een trouwe vriendschap en ontmoetten elkaar geregeld, ook nadat Besnyö in Nederland was gaan wonen.

Van 23 februari t/m 20 mei 2007 worden ze weer samengebracht in het Joods Historisch Museum; de tentoonstelling 'Retrospectief' van Robert Capa (samengesteld door MAGNUM), wordt gelijktijdig gehouden met de fototentoonstelling van zijn vroegere buurmeisje Eva Besnyö.


Legendarische oorlogsfotograaf en grondlegger van de moderne fotojournalistiekFerenc Puskás (2-4-1927 tot 17-11-2006) wordt wordt beschouwd als de grootste voetballer die Hongarije ooit heeft voortgebracht.
Imre Kertész was decennia lang een onbekende schrijver, zelfs in zijn geboorteland Hongarije, waar hij op 9 november 1929 in Boedapest geboren werd.....
Philip Alexius de László (1869-1937) was één van de meest belangrijke societyschilders van de vroege 20ste eeuw....
Nog meer beroemde Hongaren.

Advertentie
Steen in de rivier
Vakantie in Hongarije online boeken
Last minute vakanties
Album printer-De leukste foto's in een album
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
Wereldkids
Adverteren op onze site
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl